Category Archives: Algemeen

Sölfklever van ammeteurzender Zeemeermin

De redactie van ut Deevers Archief is op zoek naar ut vrogger van amateurzender Zeemeermin op de lokatie Deever. Had de amateurzender ook andere lokaties ? Bestaat de amateurzender nog ? In welke periode was de amateurzender in gebruik ?
De eigenaar zenderamateur van amateurzender Zeemeermin heeft in elk geval wel een tijdje aan de weg getimmerd en geplakt met een mooie gele zelfklever met zwarte tekst en tekening. Een zelfklever wordt ook wel met het rare woord plaksticker aangeduid. Wanneer is deze sölfklever bemaakt ?
Wie van de bezoekers van ut Deevers Archief kan de redactie op het spoor zetten van de zenderamateur van deze amateurzender ?
.

Posted in Algemeen | Leave a comment

Greinspoal L steet op 100 meter van sien olde plek

De redactie van ut Deevers Archief heeft de vier kleurenfoto’s gemaakt in de middag van donderdag 22 november 2019.
Greinspoal L (greinspoal 50) is aanwezig. Greinspoal L (greinspoal 50) staat op het rechte deel van de Drents-Friese grens tussen de wegen De Monden en de Appelsgascheweg, maar staat niet meer op zijn oorspronkelijke plek. Greinspoal L (greinspoal 50) staat nu ongeveer honderd meter ten westen van zijn oorspronkelijke plaats.
Op een greinspoal hoort het wapen van de provincie Drente aan de Friese kant van de grens te staan en hoort het wapen van de provincie Friesland aan de Drentse kant te staan. Dat is bij deze keurig onderhouden greinspoal L (greinspoal 50) wel in orde.
De redactie van ut Deevers Archief is vastbesloten van alle nog aanwezige greinspoal’n op de grens tussen de gemiente Ooststellinwaarf in de provincie Friesland en de gemiente Deever in de provincie Drente aan aantal zelf gemaakte foto s in het Deevers Archief op te nemen. En zo mogelijk ook foto’s van bezoekers van ut Deevers Archief. Ech wè.

Posted in Algemeen | Leave a comment